Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csontkovácsolás

      

        Hátfájás kínoz? Ülőmunkát végzel? Itt az ideje egy alapos átmozgatásnak!

 

Civilizációs ártalom a mozgáshiány, az ülőmunka miatti rossz tartás. Fájó háttal, derékkal éljük életünket, idejekorán lesz csontritkulásunk, meszesedünk - ám jó hír, hogy ennek egyáltalán nem kellene így történnie!

Az időben elkezdett, önmagunkról való gondoskodással számos ilyen betegséget el tudunk kerülni.

 

Mi a lágy csontkovácsolás lényege?

 

kiro.jpgA lágy csontkovácsolás során a hiedelmekkel ellentétben nem visszateszik a kimozdult ízületet, hanem a körülötte lévő izom fellazításával és egy megfelelő mozdulat segítségével  lehetőséget teremtünk arra, hogy az ízület megtalálja eredeti rendeltetési helyét.

 A kimozgatás, népi/lágy/csontkovácsolás nem a csontokra, hanem az ízületekre és az izmokra fejti ki jótékony hatását. Ez a kezelési módszer egy olyan ízület kimozgató technika melynek célja a test harmonikus működésének megőrzése ill. helyreállítása. Lazító, frissítő masszázsa.

 

poszt.jpgAlkalmazható stresszes beállt feszült nyak, hát kezelésére. Nagyon hatékony derékfájás, hátfájás, nyakfájás, beszűkült csípő, térdfájás esetén.

Mitől olyan hatékony az úgynevezett lágy csontkovácsolás?

A kézzel végzett, izmokat lazító, ínakat, ízületeket óvatosan, a megfelelő izomlazítást követően kimozgató technikák segítik az ízületek természetes helyzetükbe való visszatérését, anélkül, hogy erőszakolnánk azt.

 

Miért lehet szükséges a csontkovácsolás?

 

csontkovacsolas2.jpgA stressz vagy rossz testtartás miatt görcsbe rándult izmok fájdalmasak, valamint az ízületeket „elhúzzák” a helyükről, mellyel lavinát indítanak el az egyre rosszabb testtartás és az erősödő fájdalom felé. A fájdalom következtében ugyanis védekező tartás alakul ki, amely tovább rontja a helyzetet. A görcsös izmok miatt a legtöbb ember testén aszimmetria figyelhető meg, amely az évek során fokozódik, vele együtt mozgásszervi panaszaik is. A kevésbé használt izmok elsatnyulnak, leépülnek, az aktívak tovább erősödnek, ezáltal a testben tovább fokozódik az aszimmetria, és ez a csont-izomrendszer és az ízületek további károsodását okozza, miközben egyre erősödő panaszokhoz vezet.


Hogy zajlik a lágy csontkovácsolás?

 

images--5-.jpgA test és az izomzat kilazításával, a fájdalmas izomcsomók megszüntetésével, az ízületek mozgáshatárának tágításával ez az aszimmetrikus helyzet javítható, megszüntethető.

A kezelésnél  figyelve az izmok aktuális állapotára, lágy, de erőteljes, fájdalmat nem okozó mozdulatokon alapuló masszázs alapozza meg az izomzatod és az idegrendszered ellazulását. A kimozgató, felszedő és széthúzó fogások egyben a nyirokkeringést is serkentik, így méregtelenítő hatással is bír a kezelés. Ennek köszönhetően akkor is javasolt, ha még nincsenek mozgásszervi panaszaid, de kevés testmozgást végzel. Az emiatt pangó nyirokrendszert hatékonyan keringeti a test aktív átmozgatása és átmasszírozása.

images--2-.jpg

Ebben az ellazult állapotban, melyben a görcsös, feszült, letapadt izomzat kienged, az ízületek és csontok mintegy maguktól helyükre kerülnek. Elegendő egy-egy finomabb kihúzás, csavarás a cél érdekében a látványos és ropogtatós fogások helyett.

 

 

          Keltsd új életre testedet, és tedd biztonságossá a lelked számára!

images-1.jpg

                      Szeretettel várom megújulni vágyó vendégeimet!

                                                  Papp Gábor

                           masszőr, csontkovács és energiagyógyász

                                                0670 907 8827

                                                                                                                                                                     Orosháza Főnix stúdió

 

 

 

  •  

 

 

 

 
 


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 31616
30 nap: 1206
24 óra: 43