Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az agyhullámokról

Mik az agyhullámok?barsbarsoontok.jpg

 

Olyan elektromos impulzusok, amelyeket az agy megállás nélkül bocsájt ki magából. A különböző agyhullámok kombinációja határozza meg pillanatnyi tudatállapotunkat. Minden egyes lelkiállapotunk egy egész agyhullám szimfóniát feltételez, amelyben minden frekvenciának specifikus szerepe van. Agyhullámok szabályoznak mindent amit teszünk vagy mondunk, miközben nagy hatással vannak stresszszintünkre, egészségünkre, gondolkodásunkra, koncentrációs képességünkre.

Ötféle agyhullámot ismerünk, a frenkvencia csökkenő sorrendjében gamma, béta, alfa, théta és delta hullámokat.

Gamma hullámok (40 Hz felett)

  • a tanulás és információfeldolgozás specifikus hullámai, magas szintű mentális tevékenységre jellemzőek
  • vészhelyzetekben gyakoriak, amikor az agy a gamma és théta hullámok között oszcillál, más agyhullámok előfordulása nélkül

Béta hullámok (14-28 Hz)

  • a természetes, ébrenléti állapot hullámai
  • a logikus gondolkodással, konkrét problémamegoldással, az érzelmek keletkezésével, az éberséggel, megismeréssel állnak 
  • összefüggésben. Viszont ha túl sok béta hullám keletkezik, akkor  a szervezetben túl sok kortizol termelődik, amit stressz-hormonnak is hívnak. Minél magasabb a kortizol-szint, annál izgatottabbak, stresszesebbek vagyunk. Másrészt a kortizol az egyik fő öregedést gyorsító hormon.

Alfa hullámok (7-14 Hz)

  • összefüggésben állnak a könnyed, ellazult, meditatív állapottal
  • az alvás és ébrenlét közötti küszöb hullámai
    Georgi Lazanov bulgár pszichiáter  az 1960-as években folytatott kísérleteket. Speciális módszerrel elérte, hogy tanítványai több alfa hullámot legyenek képesek előállítani. Megfigyelte, hogy ilyenkor azok ötször gyorsabban tanultak, méghozzá rövidebb idő alatt, sőt az ismeretek is biztosabban rögzültek.
  • Ha az agy több alfa hullámot állít elő, akkor boldogabbnak érezzük magunkat, jó a közérzetünk, megelégedettek vagyunk, úgy véljük életünknek értelme, célja van.

 

Théta hullámok (4-7 Hz)

-az alvás állapotára jellemzők, de álmodunk is ilyenkor.

-felszabadítanak a stressz káros hatása alól, ellazítanak.

-thétában nő a kreativitásunk, jó ötleteink támadnak, új dolgokat, összefüggéseket fedezünk fel

-nő tanulási képességünk, jobb lesz a memóriánk

-hozzáférünk a tudatalattiban tárolt információkhoz

 

                                        

   access-b-session.jpg       14882303_668125350025155_5115929141011912166_o.jpg

 

Delta hullámok (0-4 Hz)                                                                                     

 

-a mély alvásra jellemző, leghosszabb hullámok, ilyenkor nem álmodunk

-Ha betegek vagyunk, akkor szervezetünk több delta hullámot bocsát ki, hogy ebbe  az állapotba kerüljünk.

- Ez egy öngyógyító folyamat, mert ilyenkor feltöltődünk alapvető fontosságú vegyületekkel. 

-Amikor az agy delta hullámokat bocsájt ki, akkor melatonin keletkezik.

-Ez egy nagyon erős antioxidáns, az E-vitaminnál is hatékonyabb.

 

 

A kutatások azt mutatják, hogy éber állapotban a felnőttek 90%-a túlnyomó részt béta agyhullámon működik, és mindössze 10% használja többnyire az alfa és théta hullámokat, miután tudatosan megtanították erre agyukat.

 

kep.jpgA különböző agyhullámaink hasonlítanak a rádióadókhoz. Az elménk a hordozó hullám, ami az üzenetet közvetíti a multidimenzionális énünktől, ami a rádió stúdiójában van (magasabb dimenziók). Mindegyik adó (agyhullám) egyfolytában sugároz, és azt az adót fogjuk be, amelyikre behangolunk. Amikor megtanuljuk, hogyan lehet behangolni a tudatunkat a különböző agyhullámokra, hozzáigazítjuk az elvárásainkat és észleléseinket ahhoz a valósághoz, amelyik egy bizonyos hullámhosszon van. Például:

A béta valóságunkban sokféle döntés és cselekvés lenne, és az észleléseink nagyrészt a harmadik dimenzióhoz lennének beállítva.

Az alfa valóságunkban kreativitás, művészi hozzáállás, és pihenés lenne, az észleléseinkbe pedig a negyedik dimenzió és a harmadik dimenziós valóságunk tartozna bele.

A théta valóságunk mélyen spirituális és önelemző lenne, és az észleléseink nagyrészt negyedik és ötödik dimenziósak lennének.

A delta valóságunk a nem fizikai valóságunkra összpontosulna, és az észleléseink a Fénytestünktől és a Felsőbb Énünktől származnának. Amikor már emlékszünk a multidimenzionális tudatunkra, képesek leszünk az összes fent említett valóságban egyszerre élni.

Habár az agyunk a rádió, az a legjobb, ha hagyjuk a Szívcsakránknak, hogy ő válassza ki a csatornát. Sok félelem van a világban és a lelkünkben. Amikor megtanuljuk használni a multidimenzionális észleléseinket, az egyik legnehezebb dolog megkülönböztetni a félelmet, ami figyelmeztet, a félelemtől, ami csak paranoia. Ha meg tudjuk tanulni a Szívcsakránkon keresztül szemlélni a világot, a félelmeink főként figyelmeztető félelmekre lesznek korlátozva. Ekkor megtanulhatjuk meghallani a SZERETETET.

Szerző: Dr.Suzan Carolls

Magyar nyelvű fordítás: Norfeus

Forrás: http://www.multidimension

s.com/Conscious/con_body_states.html

 

 

 
 


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 31616
30 nap: 1210
24 óra: 47